Wat is Loos?

Overige klachten


PrikkelbaarHoewel er al een heel scala aan soorten klachten voorbij gekomen zijn in voornoemde opsomming blijven er nog genoeg klachten over die onder deze categorie vallen. Wat te denken van chronische of acute klachten. Alhoewel deze ook weer onder te verdelen zijn in de reeds opgesomde soorten klachten. En dan ook nog natuurlijk H.S.P.

Wat te denken van de mogelijkheid om preventief te werk te gaan. Dit om eventuele klachten voor te blijven. We geven onze auto regelmatig een beurt om problemen te voorkomen. We vergeten onszelf op dit vlak vaak. Alles moet vanzelf gaan en aan komen waaien. Een soort van welsprekendheid. Dit is het dus niet. We moeten er wel wat aan doen om gezond te worden en te blijven.

Onthaasten en ontstressen. Onze economie is meer en meer een 24 uurs economie aan het worden en we moeten alsmaar meer in minder tijd. Iets waar steeds meer mensen last van hebben en daardoor klachten c.q. spanningen ontwikkelen.

Dan de reeds eerder genoemde term hooggevoeligheid oftewel H.S.P. (Hoog Sensitief Persoon) Een term die zich vaker laat horen. Mensen die de eigenschap in zich hebben zo fijnbesnaard te zijn dat hun zenuwstelsel, door middel van hun zintuigen, zoveel prikkels in zoveel details binnenkrijgen en dan weer intensief en uitgebreid moeten sorteren en verwerken. Hierdoor komt de persoon in kwestie in de problemen en kan derhalve de nodige klachten of ziektes ontwikkelen. In mijn praktijk krijg ik hiervan genoeg de nodige voorbeelden te zien en ik leer deze mensen dan dat er ook voordelen aan hooggevoeligheid verbonden zijn. Leer ze hoe ze kunnen omgaan met hun hooggevoeligheid en tevens leer ik hen, door middel van afsluittechnieken, zich meer af te sluiten waardoor het e.e.a. beter hanteerbaar en minder belastend wordt.

Natuurlijk valt de noemer “nieuwetijdskinderen” of “indigo kinderen” ook onder deze categorie. Gevoelige, sensitieve en/of paranormale kinderen of jonge volwassenen die zich niet begrepen voelen door hun omgeving. Jonge mensen die zo “open” staan en zoveel informatie binnen krijgen en er op zijn of haar manier mee omgaat. Echter vaak niet volgens de gedragsnormen en gedragswaarden die wij als volwassenen graag van hen zouden zien. Kortom ze vertonen gedragsstoornissen. (Autisme, PDD-NOS, ADHD, ADD enz) Ze zitten met zichzelf in de knoop en ook de ouders zitten vaak met hun handen in het haar. Deze jonge mensen horen soms ook stemmen of zien kleuren om mens en dier, zien beelden of gestorven zielen (geesten) of krijgen spontane ingevingen waarmee ze niets of nauwelijks iets kunnen. In vele gevallen worden ze alleen maar onzeker(der) en angstig(er) en hun zelfbeeld is meestal ver te zoeken.

 

Terug